ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Ύπνου και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων διοργάνωσαν και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονταν κυρίως σε μαθητές σχετικά με την λειτουργία του Ύπνου.  Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι έφηβοι γύρω από την αξία του ύπνου για την ψυχική, νοητική και σωματική τους υγεία. 

Μέσα στο 2012 καταφέραμε να επικοινωνήσουμε την αξία του ύπνου σε μαθητές μέσω του εκπαιδευτικού βίντεο "ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ" (παραγωγή Science Art Society) που περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή με θέμα την επίδραση του ύπνου στη ζωή των ανθρώπων ανά τους αιώνες.
Η παρουσίαση του βίντεο προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών με ερωτήσεις εκ μέρους τους που απαντήθηκαν σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε με το Ίδρυμα Ευγενίδου. http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=2991&cnode=214 


Παράλληλα με ερέθισμα ότι η Παγκόσμια ημέρα ΎΠΝΟΥ συμπίπτει με την Παγκόσμια ημέρα για την ΠΟΙΗΣΗ οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν ένα ποίημα για τον ύπνο.  Ακολούθησε η βράβευση του καλύτερου ποιήματος που γράφτηκε από μαθήτρια γυμνασίου από τη Σκιάθο.

http://www.hsfn.gr/2011/en/2011-10-23-17-16-24/brain-awareness-week/activities-2013.html    

Ως συνέχεια των δραστηριοτήτων αυτών ο κος Αναστάσιος Μπονάκης (Νευρολόγος-Υπνολόγος) 
έθεσε την ιδέα συγγραφής μαζί με τον Πέτρο Αλατζά του θεατρικού έργου για τον ύπνο:
"Τι θα γίνει, θα κοιμηθούμε απόψε;" 

Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουνε την προσπάθεια να προβάλλουμε επιστημονικά θέματα που αφορούν την υγεία νέων ανθρώπων μέσω της τέχνης. Επιθυμία μας δε, είναι το σχολείο σας να αγκαλιάσει τις δράσεις μας και να τις εντάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ανοίγοντας παράλληλα μια διαδραστική γέφυρα επικοινωνίας με επιστήμονες των εταιρειών μας που εργάζονται στο χώρο των νευροεπιστημών.
    
Με εκτίμηση,

Δημήτρης Δικαίος 

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Ύπνου 

Γεώργιος Παναγής 

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες

Παναγούλα Κόλλια 

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης βιοεπιστημόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: